Ons aanbod en tarieven

susantaks.fotografie-26

Kinderdagopvang (KDV)

Voor kinderen van 0-4 jaar

Bij Huize Zeldenrust vangen wij kinderen op in de leeftijd van 0-4 jaar. Dit doen wij in horizontale groepen, ofwel groepen per leeftijd en ontwikkelingsniveau. De dagopvang is verdeeld over twee babygroepen, één dreumesgroep en twee peutergroepen. Wij kiezen bewust voor groepen op ontwikkelingsniveau. De pedagogisch medewerker kan zich volledig richten op de leeftijd(sgroep). De ruimtes zijn ingericht voor die betreffende groep. Zo is de inrichting afgestemd op de (leeftijds)groep en kunnen ook de jongsten op ontdekking gaan en spelen op de grond.

Dagprogramma en thema's
Elke groep heeft zijn eigen dagprogramma, daarnaast sluiten wij zoveel mogelijk aan bij het ritme en wensen van thuis. Er wordt bij Huize Zeldenrust gewerkt met thema's. Binnen ieder thema wordt een gevarieerd activiteitenaanbod neergezet waarbij op basis van leeftijd en het ontwikkelingsniveau van het kind. De thema’s sluiten aan op de beleveniswereld van de kinderen. We kijken wat er speelt in de 'echte' wereld om kinderen heen en spelen daarop in. Denk bijvoorbeeld aan het thema 'bouwen' op het moment dat er verbouwingen gedaan worden.

Volgen ontwikkeling
Wij volgen de ontwikkeling van het kind aan de hand van het kind-volg-systeem van KindIn. Kinderen worden bij ons continue geobserveerd tijdens dagelijkse activiteiten zoals het buitenspelen, vrij spelen, kringmomenten en thema-gerichte activiteiten. Bijzonderheden in de ontwikkeling worden op die manier snel gesignaleerd.

VVE
Sinds maart 2021 is Huize Zeldenrust een VE-gecertificeerde locatie, hiermee bieden wij plekken voor kinderen met een VE-indicatie. VE is door de overheid in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat kinderen met een (taal)achterstand spelenderwijs middels een gestructureerd programma activiteiten aangeboden krijgen, waarbij de achterstand geminimaliseerd of zelfs helemaal weggewerkt wordt. Wij geloven dat het vroegtijdig stimuleren van de ontwikkeling van kinderen van grote meerwaarde is voor een goede en stevige start in het onderwijs. Door middel van activiteiten die passen bij de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen, willen wij hun taal-, sociaal-emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling bevorderen.

 

Voorschoolse opvang (VSO)

BSO, opvang voor schooltijd vanaf 6.30 uur

Wanneer je kind naar de basisschool gaat en jij al voor schooltijd naar je werk moet, kun je gebruik maken van de VSO. Vanaf 6:30 uur staan onze pedagogisch medewerkers klaar om je welkom te heten. Je kind is welkom om lekker mee te ontbijten (hier zijn geen extra kosten aan verbonden). Na het eventuele ontbijt is er ruimte om even te spelen.

Wanneer het tijd is om naar school te gaan worden de kinderen naar school gebracht en naar hun school begeleid. Een goed begin van de dag dus!

susantaks.fotografie-230
susantaks.fotografie-121

Naschoolse opvang (NSO) 

BSO, opvang na schooltijd tot 18.30 uur 

Tijd voor vrije tijd!

In onze ogen is buitenschoolse opvang een vorm van vrijetijdsbesteding. Wij vinden dat je kind zich bij ons op de BSO vooral moet kunnen ontspannen en vermaken. Je kind kan spelen of met iets bezig zijn en daaraan plezier beleven, zonder dat dit functioneel of leerzaam hoeft te zijn. Het kind bepaalt zelf wat hij doet en met wie hij dit doet, binnen de geldende regels van de BSO. Geen kind is hetzelfde. Daarom bieden wij dagelijks verschillende (creatieve) activiteiten aan die wij afstemmen op de behoeften en belevingswereld van de kinderen.

Activiteiten op twee locaties
Wij maken voor BSO gebruik van twee locaties, onze hoofdlocatie aan de Gebroeders van Doornelaan en onze BSO locatie bij RKsv Wittenhorst. Vanaf november 2023 maken wij gebruik van deze locatie in bosrijke omgeving en alle ruimte om voldoende binnen- en buitenactiviteiten te kunnen doen.

In de herfst- en wintermaanden maken wij op verschillende dagen gebruik van de gymzaal bij Basisschool De Twister. Zo kunnen de kinderen, ook in de koudere maanden, lekker hun energie kwijt.

Programma
De kinderen worden op school opgehaald en worden naar de BSO locatie gebracht. Wanneer het weer het toe laat spelen de kinderen lekker buiten tot alle kinderen zijn gearriveerd. Daarna gaan we gezamenlijk naar binnen voor fruit met water/thee. Tijdens dit moment krijgen de kinderen de mogelijkheid enthousiast over over hun avonturen van de dag te vertellen en zullen de pedagogisch medewerkers inventariseren welke behoeften er zijn voor activiteiten 's middags. De pedagogisch medewerkers bereiden vaak ook al activiteiten voor. Kinderen kunnen dan zelf kiezen of ze hieraan deelnemen of dat ze vrij willen spelen totdat ze worden opgehaald.

Wij bieden BSO voor de scholen van: Horst en Meterik.
Uiteraard is je kind in de vakantie ook welkom, hiervoor geldt de BSO vakantieafname.

Tarieven

KDV 2024

€ 10,25 per uur

  • Voor baby’s, dreumesen en peuters. Minimaal 10,5 uren bij een hele dag.

VSO 2024

€9,12 per uur

  • Voorschoolse opvang met een minimale afname van 1,5 uur per dag.

NSO 2024

€9,12 per uur

  • Naschoolse opvang met een minimale afname van 3,5 uur per dag.

Via de Belastingdienst kun je een deel van de kosten terug krijgen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van je inkomen. Extra informatie hierover kun je terugvinden op de website van de Belastingdienst. Wij staan ook altijd voor je klaar om eventuele vragen hierover te beantwoorden.

LRK nummer KDV: 214644182
LRK nummer BSO locatie Gebroeders van Doornelaan: 179169993
LRK nummer BSO locatie Wittenhorst: 265034413

Je ontvangt maandelijks de factuur per mail. De betaling vindt plaats via automatische incasso.

We zijn geopend van 6:30 tot 18:30 uur, kinderen kunnen kosteloos mee ontbijten (zowel bij de dagopvang als bij de BSO)

susantaks.fotografie-200
susantaks.fotografie-72
susantaks.fotografie-108
susantaks.fotografie-102

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.